Search This Blog

Wednesday, December 14, 2011

Денеска нека биде промена - почнете од себе


  Дали сте денеска и вие тмурни како и времето? Кога велам времето, не мислам на годишново време тмурно, мислам на секојдневието тмурно со сите негови проблеми. Што велите на тоа денеска да заборавиме на се и да ги отвориме вратите на вербата, на добродушноста  која спие во секој од нас? Денеска заборавете на неплатената рата од кредитот на која денот и доаѓа и полека одминува а, вие се уште не сте ја подмириле, заборавете на напорниот шеф кој се уште не ви ја исплатил платата, заборавете на сметките кои чекаат да бидат платени. Заборавете на се она што не прави да бидеме себични и зајадливи и не тера да престанеме да веруваме во луѓето и да си помагаме....Денеска подарете една прегратка во ова време каде ништо не е бесплатно. Да, подарете прегратка, гушнете го силно тој до вас и поделете насмевка. Денеска бидете среќни што воопшто сте дел од овој прекрасен универзум. Долговите и проблемите никаде нема да одат и утре ќе бидат тука, нема да ве заборават. Епа денеска заборавете ги вие нив. Во знак на вербата, надежта, љубовта почитувајте го тој до вас и подарете му една прегратка. Денеска бидете среќни и славете го животот. На здравје!
Тоа би било добар почеток кон искоренување на лошите навики кои не прават ужасни сограѓани. Сакате убав ден? Подобро утре? Почнете од себе и почитувајте се себе и другите околу вас, сите до еден, без ниеден единствен исклучок!

No comments:

Post a Comment